Nu finns tider att boka för dig som är intresserad av att bli volontär på Kattstallet!
Bli volontär!

Kattstallets största arbetsstyrka är de volontärer som sköter katternas dagliga behov, Kattskötarna. För att säkerställa att katterna som bor hos oss får sina behov tillgodosedda dagligen, 365 dagar om året arbetar vi med schemalagda arbetspass.

Är du intresserad av att hjälpa hemlösa katter till ett bättre liv så är kanske arbetet som kattskötare någonting för dig! Innan du kommer igång vill vi gärna träffa dig och berätta mer om Kattstallet och dess verksamhet. Alla kanske inte vill gå vidare som kattskötare och man ska vara medveten om att det kan vara ganska fysiskt påfrestande men även psykiskt, då man inte alltid är förberedd på att se katter som är i dåligt skick, rädda och sjuka. För de som ändå vill hjälpa katterna utan att arbeta som kattskötare finns andra områden på Kattstallet där volontärer gör enorm skillnad för vår möjlighet att bedriva verksamheten.

Första steget, oavsett, är alltid att boka en tid för en intervju. Intervjuerna sker i liten grupp (om flera personer är anmälda) på den tid som skulle passa bäst för dig att bli schemalagd på. Alltså om du är intresserad av att arbeta på måndag förmiddag så bokar du en tid för intervju på en måndag förmiddag. Är du mer flexibel, välj den intervjutid där det finns plats och där du tror att det skulle fungera bäst för dig. Anledningen till att man kommer på intervju den tid man är intresserad av är att man samtidigt ska känna av hur just det arbetspasset fungerar eftersom alla dagar ser lite olika ut.

Schemaläggningen sker antingen varannan vecka eller varje vecka beroende på hur mycket av din tid du kan ge. Tiderna för intervjuer är planlagda med start en halvtimme efter start av dagens arbetspass (eller en halvtimme innan för eftermiddagspassen) - nedan ser ni de arbetstider som vi arbetar med i vanliga fall (undantag förekommer):

  • Måndag-Söndag förmiddag 10-12.30
  • Måndag kväll 17-19
  • Tisdag kväll 18-20
  • Onsdag eftermiddag 16-18
  • Torsdag kväll 18-20
  • Fredag kväll 17-19
  • Lördag-söndag eftermiddag 16-18

Notera att förmiddagspasset är 30 minuter längre, eftersom katterna oftast har stökat till mer under nätterna.

Boka din tid för intervju här!

Intervjuer sker endast för de arbetspass där det finns ett behov. Eftersom detta förändras kontinuerligt så sker förändringar i tiderna löpande.