Bli volontär

Städbestyr

Volontärerna är Kattstallets viktigaste resurs. Tillsammans med personalen ser de till att Kattstallet kan hjälpa hemlösa katter. Som volontär kan du arbeta som kattskötare, med marknadsföring, administration, butiken, loppis och mycket annat.

För att få jobba som volontär på stallet måste du vara 18 år.

Vad gör en kattskötare?

En kattskötare på Kattstallet arbetar med olika saker. Framför allt handlar arbetet om att hjälpa till med att upprätthålla en hög hygienisk standard för våra katter så att de inte drabbas av sjukdomar under sin vistelse hos oss. Som kattskötare socialiserar du också katterna, ser till att de får leka, kela eller arbetar med dem för att de ska känna sig säkrare med människor.

Dagarna är indelade i olika arbetspass. Kattstallet har öppet 7 dagar i veckan alla dagar om året vilket gör att det är många arbetspass som ska fyllas. Personalen och volontärsamordnarna planerar arbetspassen och arbetsuppgifterna. Under 2016 kommer kattskötare att schemaläggas och du får då ange vilka dagar som fungerar för dig. Som kattskötare ska man arbeta minst 2 pass per månad (men gärna flera).

Reception, café, loppis mm

Utöver arbetspass för kattskötare finns även arbetspass för arbete med att bemanna vår reception, fixa i kafé och hålla butiken i ordning. Till skillnad från arbetet som kattskötare har dessa volontärer mer kontakt med besökare och fungerar som ambassadörer för kattstallet och dess verksamhet. Eftersom vi har öppet nästan alla dagar 13-18 för kafé, butik, loppis så behövs personer som kan vara ”spindeln i nätet” och hjälpa oss att ge våra besökare en trevlig upplevelse. Precis som för kattskötarna är arbetet uppdelat i arbetspass.

Lokalen, IT, transport och bärhjälp

Utöver katter och andra verksamhetsområden som Kattstallet bedriver har vi flera mer praktiska behov. Dessa kan handla om allt från hjälp med att skruva upp hyllor till att köra katter till veterinär eller hjälpa oss med nätverket.

Administration, marknadsföring mm

Förutom ovanstående arbetsuppgifter behöver vi hjälp med många andra saker. Vill du arbeta med administration, marknadsföring, loppis, webbshop, butik och, hemsida så är tiderna mer flexibla och en del av arbetet kan även göras hemifrån. Utöver det arbetet som sker på plats på Kattstallet arbetar man i arbetsgrupper som vanligen träffas på kvällstid eller på helgerna för att diskutera övergripande frågor inom arbetsområdet.

Ge lite av din tid till katterna och vi lovar att du får mycket mer tillbaka. Vi bjuder också på mer kunskap om katter och trevligt umgänge med likasinnade på våra föreläsningar och volontärträffar.

För mer information ring 08-40909415 eller mejla till volontar@kattstallet.se

 

För mer information
ring 08-40909415 eller mejla till volontar@kattstallet.se